Dankzij onze diepgaande samenwerking overtreffen we onszelf

gietvloeren liquidfloors architect kris vandecasteele miguel garcia dubbel  interview
Architect Kris Vandecasteele getuigt


Al 10 jaar lang werken Liquidfloors en architectenbureau Vandecasteele & Vanhooren bevlogen samen. De reden van deze bijzondere samenwerking? Liquidfloors-oprichter Miguel Garcia en architect Kris Vandecasteele leggen het zelf uit.

 

First things first, Miguel, wat maakt Liquidfloors zo bijzonder?

Miguel Garcia: “Tien jaar geleden waren gietvloeren industriële producten. Ik droomde van toepassingen in hedendaagse interieurs, maar de beschikbare opties bleken daar niet voor bestemd. Dus deden we het maar zelf, er volgde een intens pad van ontwikkelen en verfijnen. Van meet af aan concentreerden we ons op gietvloeren voor het hogere segment. Een andere kwaliteit, duurzaamheid en comfort. Visueel functioneren onze vloeren als een ondersteunend, puur canvas. Hun naadloze karakter is als designafwerking even opvallend als subtiel.”

 

Bespreking vloerplan architect interieur gietvloer voorbereiding
Bespreking vloerplan

Details maken het project

Kris, hoe kwam jij als architect voor het eerst bij Liquidfloors terecht?

Kris Vandecasteele: “Ik wou geen compromissen sluiten met rasters en lijnen in een ontwerp. Eigenlijk is Liquidfloors een kamerbrede tegel, zonder naden. Dat geeft mij als architect een vrijheid. Tegelijk eist de vloer niet alle aandacht op. Het laat de rest van het interieur beter tot zijn recht komen.”

Miguel Garcia: “Naast esthetische keuzes bieden onze vloeren ook technische voordelen. Zo is hij perfect combineerbaar met vloerverwarming en voelt hij altijd zacht en warm aan. Dankzij de wandtoepassing creëer je een inloopdouche zonder voegen en siliconen, waardoor die nog amper onderhoud vergt.”

 

Hoe eenvoudig – of moeilijk – is de installatie van zo’n naadloze oplossing?

Kris: “Eens de vloer is geplaatst ziet het geheel er verrassend eenvoudig uit. Maar zo’n piekfijn resultaat vraagt veel aandacht voor details. Daarom is er een uitgekiende planning nodig met vakmensen die tot het uiterste gaan. Geslaagde projecten vereisen goed georganiseerde partners. Degelijk projectmanagement is even cruciaal als de kwaliteit van de producten.”

Miguel: “We proberen architecten zoveel mogelijk te ontzorgen. Daarom maken we voor elk project een specifiek logboek, waarin alle verschillende stappen in het proces nauwkeurig worden gepland. Daarnaast houden we zoveel mogelijk rekening met de gevoeligheden van de architect.”

Concreet, hoe verloopt de wisselwerking tussen architect, designer en producent?

Kris: “Een partnership groeit en steunt op een vertrouwen.
Aangezien we ondertussen tien jaar samenwerken, weet Liquidfloors perfect waar wij belang aan hechten. Belangrijke punten hoeven we niet steeds te herhalen. Ik weet dat zij goed begrijpen waarom ik een bepaald detail zus of zo wil. En die richtlijnen worden consequent gehonoreerd. Net die sterke partnership zorgt voor sterke resultaten voor de bouwheer. De drang om alles tot in de details juist te krijgen, dat kan je niet afleiden uit een offerte.”

Miguel: “Onze missie is om de visie van de ontwerper te begrijpen en te materialiseren. Om de details te capteren die de magie van het project bepalen. Dat is een vertrouwensrelatie. Het is samenwerking op basis van gedeelde waarden. En ja, dat vergt vaak inlevings- en doorzettingsvermogen, maar net in die diepgaande samenwerking ligt de kans om te overtreffen. Je bereikt een synergie die veel meer oplevert dan de som van delen, en op het einde vooral de klant dient.”

1 + 1 = 3

Kris: “Naadloze bevloering is een tijdloos concept geworden. Gietvloeren verdienen zonder twijfel hun plek naast klassieke materialen als glas, keramiek, beton en hout. Kleuren en tinten kunnen en zullen evolueren, maar gietvloeren hebben zich verankerd in de hedendaagse architectuur. Liquidfloors speelt daar als pionier een belangrijke rol in. En dat blijven ze doen in hun zoektocht naar nieuwe toepassingen. Dat houdt het boeiend om samen te werken. Ze zijn in staat om mee te gaan in onze afwerkingsnormen, wat voor heel veel mogelijkheden in de toekomst zorgt.”

Geen compromissen met rasters en lijnen. Het naadloze van Liquidfloors geeft me vrijheid als architect.

Kris Vandecasteele

Meer nieuws

Salmon Eye in Noorwegen kiest voor Liquidfloors

Het voorbije weekend zag Noorwegen de opening van het spectaculaire Salmon Eye, een baanbrekend bouwconcept in de Noorse fjorden. Het event werd opgeluisterd door prominenten, politici en kunstenaars, die zich allen mochten verwonderen aan een uniek staaltje architectuur, maar evenwel aan bijzondere materiaalkeuzes zoals de naadloze vloeren van het Kortrijkse Liquidfloors.

Wenst u meer info? Aarzel niet om ons te contacteren!

Schrijf u in & ontvang onze nieuwsbrief