Project DHT

Project DHT

Open/Sluit
Architect: 
Vandecasteele & Vanhooren

“Architectuur en interieur lopen bij ons gewoon door, er is geen punt waar de architectuur ophoudt", aldus architect Karel Vanhooren. En hoewel er duidelijke contrasten zijn tussen binnen en buiten, wordt dit verhaal al snel duidelijk met dit eigenzinnig ontwerp. De woning laat zich tekenen als bijzonder door zijn compacte vormgeving, indeling en materiaalgebruik. Aan de buitenkant siert sierlijk zichtbeton, aaibaar als fluweel, maar ook streng en ondoorlatend. Het interieur blijft aseptisch wit, met een Liquid Mellow gietvloer die door zijn naadloosheid massiviteit en eenheid geeft. Kenmerken die zich vlot verderzetten naar de eerste verdieping dankzij onze Liquid Steps, en naadloos door de slaap- en badkamer heen lopen tot op de wanden van de inloopdouche. In combinatie met vloerverwarming en de daardoor afwezigheid van radiatoren wordt bijgedragen aan het absolute minimalisme die de bewoners voor ogen hadden. Zondermeer een geslaagd project!

[kleur: ]
[foto: Liesbeth Goudenhooft]

*Dit project is ook terug te vinden in PLAN magazine 03. Een jaarlijkse uitgave die de meest spraakmakende Belgische architecten van het moment bundelt.

Vandecasteele & Vanhooren architectenbureau
woonkamer leefruimte in modern interieur met witte kunsthars gietvloer - liquidfloors gietvloeren
eetkamer en woonkamer in wit interieur met epoxy kunsthars polyurethaan vloerbekleding - liquidfloors gietvloeren
keukeninrichting duurzame vloer in keuken - onderhoudsvriendelijke keukenvloer - liquidfloors gietvloeren
naadloze bloktrap in gietvloer - trapafwerking beton epoxy kunsthars - liquidfloors gietvloeren
moderne badkamer afwerking zonder tegels - naadloze gietvloer inloopdouche douchewand glas op maat - liquidfloors gietvloeren
sober stijlvol bureau kantoor duurzame kantoorvloeren prijzen kantoorvloer - liquidfloors gietvloeren
berging dressing en slaapkamer met naadloze kunsthars gietvloer  vloerbedekking vloer ideeen - liquidfloors gietvloeren