Welk kleurtype ben jij?

Welk kleurtype ben jij?

Ongeacht de grootte, vorm of indeling van uw woning, is er één ding die hij gemeen heeft met alle andere huizen... Potentieel. Het probleem is echter maar al te vaak dat we gewoon bestaan ​​binnen de vier muren van onze woning; meubels en inrichtingen ‘verdragend’ die net OK zijn. Terwijl een snelle lik verf of zorgvuldig gekozen accessoires de hele ruimte kunnen transformeren.

Een gewaagde kleur in uw interieur introduceren is de beste manier om originaliteit en persoonlijkheid te injecteren. Terwijl neutrale kleuren zeker aangenaam zijn voor het oog, maken ze uw interieur er al snel saai en glansloos uitzien. Kleur kan wonderen doen wat betreft sfeercreatie, waardoor slaapkamers en woonkamers rust uitstralen, keukens opbeuren en er een creatieve atmosfeer aan kantoren en speelkamers gecreëerd wordt. Als u uw interieur behandelt als een leeg doek, kunt u snel elke ruimte tot leven te brengen.

Denk verder dan de muren

Het eerste waaraan we denken als het gaat over de kleur in een kamer te veranderen, is de muren. Echter, een nieuw kleurenschema invoeren in uw interieur kan op vele verschillende manieren. Hetzij door middel van eenvoudige veranderingen in decoratie voor een tijdelijke opfrissing, of door middel van meer permanente wijzigingen. Alternatieven om uw interieur van een streep kleur te voorzien, zijn onder meer:

  • Mix uw stofferingen. Door kussens, gordijnen, tafelkleden en zetel covers te veranderen, kan een verrassend groot verschil gemaakt worden in de beleving van uw woning. Dit is een geweldige manier om een ruimte aan te passen aan de seizoenen. Gebruik frisse, koele kleuren voor de warmere maanden en rijkere kleuren voor een gezellige sfeer tijdens de koudere maanden.
  • Investeer in een aantal opvallende accessoires. Funky vazen, kleurrijke bloemen en levendige foto's kunnen een uitbarsting van kleur injecteren in de meest neutrale ruimte.
  • Ga voor originele kleuraccenten in uw vloer. Liquidfloors gietvloeren zijn verkrijgbaar in zowat alle mogelijke kleuren. Anders dan bij conventionele vloersystemen kan u hierdoor een echt uniek interieur creëren. Kiest u voor onze Liquid Mellow, dan kan u trouwens heel eenvoudig van kleur veranderen zonder de hele vloer opnieuw te moeten openbreken. Door enkel de toplaag te vervangen, brengt u zo uw interieur volledig up to date en steeds in beweging. Contacteer ons snel voor bijkomende info!

Twijfelt u nog over welke kleuren het best bij u passen? Neem dan deze quiz van collega interieurliefhebbers en u komt het zo te weten!