Waar komt de plaatsing van uw gietvloer in het bouwproces?

Waar komt de plaatsing van uw gietvloer in het bouwproces?

Als u gaat bouwen, is het belangrijk om een goede planning op te stellen zodat u geen kostbare tijd en energie verliest. Om u een zicht te geven op wanneer Liquidfloors op het toneel verschijnt, geven we u alvast onderstaand, samengevat voorbeeld mee. Let op; Liquidfloors is elke dag druk in de weer op verschillende werven en er kunnen verschillende maanden zitten tussen het uittekenen van uw offerte en de uiteindelijke uitvoering. Wees er dus tijdig bij!

Stap voor stap

Elk bouwproject, of het nu 15.000 of 850.000 euro kost, bestaat uit vijf belangrijke etappes. Elke etappe verdient uw nodige aandacht. Soms kunt u op verschillende fronten tegelijk werken, maar... wees voorzichtig! Vaak is de juiste volgorde hanteren belangrijk voor het eindresultaat. We overlopen de vijf verschillende fases in chronologische volgorde:

1. Het ontwerp;

2. De vergunningaanvraag;

3. Het uitvoerings- en aanbestedingsdossier;

4. De realisatie;

5. De oplevering.

De realisatie

Wanneer u voor een Liquidfloors gietvloer heeft gekozen binnen uw project, bent u binnen bovenstaande stappen aangekomen bij de realisatie. Daarin maken we opnieuw een onderscheid van de te nemen stappen, vanaf het moment dat de ruwbouw er staat en alle leidingen geplaatst zijn die dienen verwerkt te worden in de wanden, plafonds en vloeren. Dan gaat het verder als volgt:

- isoleren van de vloeren op het gelijkvloers

- plaatsen van de vloerverwarming, bovenop de vloerisolatie

- afwerken van alle technieken (ventilatie, gas-, water- en elektriciteitsleidingen, centrale verwarming enz), alles aansluiten en testen

- chape werken kunnen starten

- na voldoende uitdrogen van de chape, kan er gestart worden met het plaatsen van uw Liquidfloors gietvloer en eventuele Liquid Steps.

- plaatsen plinten

- indien valse wanden in het ontwerp zitten, kunnen deze nu ook geplaatst worden

- installatie van een verlaagd (akoestisch) plafond

- binnendeuren

- gordijnkasten en raamtabletten

- plamuurwerken

- parket - laminaat plaatsen

- keuken en Liquid Bathing plaatsen

- afwerken behuizing leidingen

- ingemaakte kasten

- behang- of schilderwerken

- decoratieve afwerking en inrichting

- house warming!

 

U ziet het, een heleboel te nemen stappen. Maar, door met de juiste partners samen te werken, ontneemt u zichzelf al heel wat druk op de schouders. Liquidfloors, als onderdeel van Group Apart, is zo’n partner die het verschil kan maken binnen uw project. Met één aanspreekpunt en op elkaar afgestemde planningen, kunnen wij voor u de volledige vloeropbouw (van isolatie tot toplaag), plafond- en wandafwerking en totaalinrichting voorzien.

Neem vandaag nog contact op voor een afspraak!