Soorten gietvloeren op een rijtje

Soorten gietvloeren op een rijtje

De verschillende LIQUIDFLOORS gietvloersystemen op een rijtje.

Gietvloeren zijn intussen niet weg te denken uit de moderne interieurwereld. Hun eenvoud en hun eigentijdse look maken een statement binnen uw interieur.

Vloeibare duurzaamheid

Als u het vooral op een niet residentieel project gemikt heeft waar oersterkte een noodzaak is, dan is de Liquid Endur de beste oplossing. Dit vloersysteem kent een hoge graad van duurzaamheid en zal daarom ook minder vaak voorkomen in woonhuizen. Deze gietvloer bereikt een hardheid van 50 newton/mm² wat synoniem is voor grote weerstand. De vloer kan juist door die hardheid scheuren vertonen als het in een verkeerde context is gebruikt. De toplaag is zo hard dat een hoog beloop geen bedreiging vormt voor de vloer. Deze gietvloer zal integraal passen binnen moderne horeca-en retail projecten.

De kwaliteit van de ondergrond speelt hierbij natuurlijk ook een cruciale rol. Scheuren ontstaan als er beweging ontstaat in de ondergrond.

Flexibel en zacht

Een polyyrethaan en volelastisch PU-gietvloeren, zoals de Liquid Mellow is het meest geschikt voor uw woning-of kantoorgebouw. De vloer heeft het zelfde industriële karakter, maar met een zachte toets. De innovatieve materialen zijn flexibeler en elastischer dan de Liquid Endur. Juist die elastische eigenschappen helpen om krassen en scheuren te voorkomen.

Dit type vloer is bijzonder goed geschikt in het kader van renovatiewerken. Het werkt tijd-en geld besparend, omdat er geen uitbraakwerken vereist zijn, het kan simpelweg over de bestaande vloer geplaatst worden.

De Liquid Mellow is complementair met vloerverwarming. De gietvloer verhoogt de loopsensatie en laat de warmte efficiënter over de ruimte verspreiden voor een cosy gevoel in een modern kader.

Nieuwe toepassingen

Innovatieve ontwikkelingstechnieken hebben ons gebracht tot nieuwe toepassingen, inloopdouches kunnen eveneens afgewerkt worden in dit systeem. De eigenschappen die dat mogelijk maken zijn: volledige vloeistofdichtheid en elasticiteit.

Bijkomend voordeel dat over alle types heen kan getrokken worden is het onderhoudscomfort. Er zijn geen vuile voegen of naden meer, dus het reinigen en het afstoffen neemt nauwelijks tijd of moeite in beslag. Er zijn specialiseerde producten beschikbaar die uw gietvloer van de nodige schoonmaakbeurt zullen voorzien. Hygiëne en opnieuw het gebruiksgemak staan hierbij centraal.

We kunnen concluderen dat de verschillende toepassingen een hoge graad van deskundigheid bij applicatie eisen. Zo kunnen mogelijke complicaties vermeden worden. Laat u bij gevolg voldoende informeren en adviseren door het high skilled vakmanschap zodat u geholpen wordt bij het maken van uw type vloer. Referenties, samples en een showroom zijn interessante tools om u het keuzeproces te helpen doorstaan. Want eenmaal het bewijs geleverd is, is er geen houden meer aan.