Gietvloeren: bouw en renovatiebeurs

Gietvloeren: bouw en renovatiebeurs

Antwerp Expo verwelkomde veel nieuwsgierigen voor deze bouw-en renovatiebeurs.

Opvallend waren de talrijke bouw- en sleutel-op-de-deurfirma’s. Het integreren van moderne technieken zoals het passief bouwen zitten duidelijk nog steeds in de lift. Deze technieken hebben als gekend dan ook een rechtstreekse positieve invloed op de energiefactuur en zijn een zinvolle investering op lange termijn.

Aan de binnenzijde van een dergelijk ‘passief’ verblijf wordt innovatie duidelijk graag doorgetrokken. Hoge plafonds en hoge deuren creëren bijvoorbeeld een verruimend effect. Ook een strak en naadlooskarakter van de vloerafwerking bevorderd sterk het ruimtegevoel.

Gezien het financieel aspect, alsook de milieubewuste mentaliteit was verwarming er eveneens een opmerkelijk gegeven. Radiatoren kunnen ofwel strak geïntegreerd worden of er wordt gekozen voor de onzichtbare vloerverwarming.

Maar wist u dat de combinatie van gietvloer en vloerverwarming de energiekosten nog aanzienlijker verlaagt? Gezien de zorgvuldige opbouw van een gietvloer is de dikte tot een minimum gereduceerd, zo wordt de tijd dat de ruimte nodig heeft om op te warmen ook beperkt. De kunststoffen gebruikt bij de applicatie van Liquidfloors zijn warmtegeleidend. Dit heeft als gevolg dat u naast het loopgevoel ook een optimaal warmterendement verkrijgt in geval van vloerverwerking.