Een zachte vloer met betonlook voor uw nieuwe woning

Een zachte vloer met betonlook voor uw nieuwe woning

Wacht eens.. zacht en beton, dat gaat toch niet samen? Dat klopt. Maar een comfortabele PU vloer die er uitziet als beton is wèl mogelijk, dankzij de unieke gietvloer toepassingen van Liquidfloors.

Betonvloer of betonlook

Een betonnen vloer straalt degelijkheid en robuustheid uit en weet zonder twijfel een sterk visueel statement te maken in een modern interieur. Met de juiste inrichting erbij zorgt het sobere grijs ook voor rust en ondersteunt het op subtiele wijze andere elementen in uw interieur zoals meubels, decoratie en kleuraccenten.

Een betonvloer is echter niet helemaal zonder nadelen. Zijn kenmerkende stugheid zorgt er namelijk ook voor dat er vrij snel barsten in de vloer komen of dat hij gaat afbrokkelen aan de uitzetvoegen. Bovendien voelt een betonnen vloer ook best koud aan, wat vooral minder aangenaam is in een residentiële omgeving.

een vloer zonder nadelen

Wilt u graag de betonlook behouden, maar ziet u liever af van de nadelen van deze vloer? Dan is een Liquidfloors gietvloer een uitstekend alternatief. Zacht om op te lopen, een ideale partner voor vloerverwarming en geen risico op barsten of scheuren dankzij zijn hoge flexibiliteit. Bovendien is een Liquidfloors gietvloer 100% naadloos, en bijgevolg zeer hygiënisch en gemakkelijk in onderhoud. Dit maak deze oplossing ook uiterst geschikt in bijvoorbeeld een badkamer of douche, waar ook de wanden in dezelfde toepassing kunnen worden afgewerkt.

De kostprijs van een betonlook gietvloer is afhankelijk van verschillende factoren, zoals oppervlakte en toepassing (denk aan trappen of verticale applicatie). Op eenzelfde manier als de prijs van andere vloeren zoals betonvloer of tegels variëren. Besparen op de prijs van uw betonlook gietvloer door het werk zelf uit te voeren, is af te raden, want de kwaliteit van het werk wordt mee bepaald door het vakmanschap waarmee de gietvloer gelegd wordt.

Een laatste groot voordeel van een PU vloer tegenover beton is zijn dikte. Dit is vooral van belang wanneer u gaat verbouwen of renoveren. Terwijl u voor een betonvloer al snel 10cm moet rekenen, bedraagt de dikte van een Liquidfloors gietvloer slechts 3mm, zonder in te boeten op duurzaamheid!

Kortom, een keuze snel gemaakt. Wenst u bijkomende info of een vrijblijvend gesprek? Aarzel dan niet langer en neem vandaag nog contact op! Onze technische adviseurs helpen u graag verder.