Een nieuwe vloer, waar moet u op letten?

Een nieuwe vloer, waar moet u op letten?

Een kwalitatieve vloer vormt de ruggengraat van ieder interieur en brengt het beste naar boven in de verdere inrichting. Als interieur- en vloerspecialist adviseren we u graag in de keuze van uw vloer. Enkele aandachtspunten:

Tracht zoveel mogelijk bij één materiaal te blijven, in het bijzonder in open ruimtes.

Bij een deuropening kan u eventueel van vloersysteem wisselen, maar wanneer de opening tussen verschillende kamers groot is (vanaf 2 meter), is het beter om bij dezelfde vloerbekleding te blijven. De ruimte zal namelijk als één gelezen worden.

Toch verschillende materialen? Verzorg de overgang en wees aandachtig voor grote contrasten.

U heeft een houten vloer in de woonkamer, maar wenst voor de keuken toch liever een meer duurzame en onderhoudsvriendelijke gietvloer? Kies dan voor eenzelfde kleurtoon of zacht contrast, zodat de aandacht niet al teveel op de onderbreking gevestigd wordt. Zorg er ook voor dat de aansluiting tussen beide vloeren op een esthetisch verantwoorde manier verloopt, zonder niveauverschil of al te grote groeven.

Voorbeeld van een slechte overgang met niveauverschil, hoog contrast en verschillende patronen.

Bepaal de kleur van uw vloer met de overige inrichting in gedachten

Hoewel felle kleuren gerust een plaats verdienen in een interieur, is het vaak beter om kleuraccenten voor het meubilair, decoratie en accessoires te bewaren. Door de rust en eenheid in het design van uw vloer te behouden, heeft u meer vrijheid en flexibiliteit in de aankleding van de rest van uw interieur. Een schilderij of kleurrijke zetel is ook sneller te vervangen dan het volledige vloeroppervlak, in het geval u houdt van afwisseling.

Daarentegen is het wèl eenvoudig om een ander kleur gietvloer te bestellen zonder dat daarvoor de hele vloer opnieuw moet worden opgebroken. Door simpelweg de bovenlaag te vervangen, heeft u zo een volledig nieuwe look! Liquidfloors gietvloeren zijn verkrijgbaar in elke mogelijke kleur.

Vermijd kille tegels in de woonkamer

Vloertegels mogen dan eenvoudiger in onderhoud zijn dan bijvoorbeeld parket, ze voelen ook hard, koud en ongezellig aan. Hetzelfde geldt voor betonvloeren. Vooral in de woonkamer is dit daarom sterk af te raden. Een houten vloer of aangenaam zachte Liquidfloors gietvloer brengt veel meer warmte en gezelligheid in uw interieur. PU gietvloeren zijn bovendien uiterst geschikt bij vloerverwarming dankzij hun hoge warmtegeleiding. Ideaal voor de koude wintermaanden!

Ga voor een onderhoudsvriendelijke vloer en overweeg een degelijke inkom mat

De vloer in een woning krijgt meestal best wat vuil te verduren, waardoor het van belang is om te kiezen voor een duurzame oplossing die gemak in onderhoud voorop stelt. Dankzij hun naadloze en ondoordringbare karakter, scoren de gietvloeren van Liquidfloors heel goed op deze vereiste. De afwezigheid van voegen en groeven in de vloer zorgt dat vuil zich er ook niet kan in ophopen, terwijl het relatief gladde oppervlak ervoor zorgt dat stof en vuil gemakkelijk kan worden verwijderd.
Om u zelf werk te besparen raden wij ook een degelijke deurmat aan, zodat het vuil dat aan uw schoenen blijft hangen beperkt blijft.

Laat u bijstaan door een specialist

Terwijl u voor het leggen van een vloertegel eventueel nog zelf de handen uit de mouwen kan steken, is het voor andere vloersystemen best om een vakman in te schakelen. De meerkost van een uitbesteding verdient u terug door aanzienlijke tijdbesparing, expertise en een feilloos afgewerkt product.

Overweegt u een gietvloer in uw woning of project? Neem dan zeker contact met ons op voor een offerte, bijkomend advies of een vrijblijvende afspraak. Onze technische adviseurs helpen u graag verder!