Een kleur voor elke stemming

Een kleur voor elke stemming

Het is gemakkelijk om te praten over welke kleuren u graag ziet, maar wanneer u voor een muur met kleurstalen staat in alle kleuren van de regenboog, hoe begint u dan met kiezen?

Enkele vragen die u uzelf kan stellen bij de kleurkeuze van uw gietvloer en bij uitbreiding uw volledige interieur:

  • Hoe denkt u de ruimte te gebruiken?
    Is de hoofdactiviteit ontspanning, werk-gerelateerd, familiaal samenzijn of koken?
  • Heeft de ruimte verschillende toepassingen doorheen de dag?
    Soms kan er overdag een andere activiteit plaatsvinden dan ‘s avonds. Of, wanneer bijvoorbeeld de keuken dezelfde ruimte deelt met de woonkamer, kiest u best een kleur die voor beide activiteiten geschikt is.
  • Verwacht u een groot beloop in deze ruimte?
    Trappen, gangen en de vloer in de speel- of slaapkamer van uw kinderen kennen traditioneel een groter beloop en meer kans op slijtage. Hou hier rekening mee bij de keuze van uw vloerbekleding en kleurkeuze.

elke kamer zijn kleur

Wanneer u heeft beslist hoe de verschillende ruimtes zullen worden gebruikt, kan u nadenken over de sfeer die u wenst op te roepen. Is er standaard veel leven of dient ze vooral om te ontspannen? Verschillende kleuren roepen verschillende emoties op, dus is het zinvol om de gewenste stemming met de juiste kleur te doen overeenkomen.

Kies uw kleurenschema op basis van de gewenste sfeer van elke kamer door volgende gids toe te passen:

Keuken

In veel woningen wordt de keuken aanzien en gebruikt als centrale hub. Er wordt gekookt, gegeten, geknutseld enz. Een multifunctionele ruimte als deze vraagt dan ook om een duurzame vloer en aangepast kleurgebruik. Geel is een vrolijke, warme kleur en wordt geacht het metabolisme te versnellen, hetgeen het een ideale kleur voor in de keuken maakt.

Woonkamer

Voor de living kan u kiezen voor een rustgevend groen, symbool voor de natuur. Zeker met grote ramen ontstaat hierdoor een mooie harmonie tussen binnen en buiten. Ook paarstinten zijn gekend voor hun relaxerende effect en dus geschikt voor de woonkamer.

Eetkamer

Rood is een gedurfde, passionele kleur, die gevoelens van opwinding en passie oproept. Deze kleur werkt perfect in eetzalen, waar de nadruk ligt op het samenbrengen van mensen en interactie in een intieme omgeving. Als kers op de taart bevordert rood ook de eetlust, dus zonder meer een goede keuze.

Slaapkamer

In de slaapkamer staat vooral de creatie van rust centraal. Verschillende kleuren kunnen hieraan bijdragen. Roze is een rustgevende, passieve kleur en symbool van liefde en romantiek, waardoor het een goede kleur voor een slaapkamer maakt. Lichtere tinten van paars, zoals lavendel, hebben een soortgelijk ontspannend effect als blauw, maar zonder de kilte, waardoor het een andere kalmerende kanshebber is.
Groen is een ander, minder voor de hand liggend alternatief voor de slaapkamer, in het bijzonder voor degenen die een gezin willen stichten, want het is traditioneel een symbool van vruchtbaarheid.

Kinderkamer

Het is geen toeval dat kinderkamers vaak in bleek blauw en roze worden aangekleed, aangezien beide tinten kalme, rustige kleuren zijn. Wilt u de kamer versieren voordat de kleine spruit er aankomt, en u bijgevolg een unisex tint verkiest, kunt u gaan voor een rustig groen in plaats van de gebruikelijke unisex kleur geel.
Ondanks dat het een mooie en vrolijke kleur is, kan geel ook leiden tot gevoelens van woede en frustratie en is het de meest vermoeiende kleur voor de ogen. Sommigen beweren dat baby's ook meer huilen in gele kamers, dus het is niet echt de beste keuze voor een kinderkamer!

Speelkamer / fitnessruimte

Wilt u een krachtig statement maken met een gewaagde kleur, dan is oranje de perfecte keuze. Oranje trekt de aandacht, is energiek, stimulerend en warm, dus bij uitstek geschikt voor een fitnessruimte of speelkamer.

Kantoor

Bij het aankleden van een kantoor of studie, vooral in de thuisomgeving, wil je vooral een ruimte creëren die rust uitstraalt en bevorderlijk is voor helder denken. Blauw is in dat geval een uitstekende keuze. Deze kleur brengt rust en sereniteit met zich mee, en roept gevoelens op van vrede en harmonie. Het is een veilige en ordelijk kleur en stimuleert de productiviteit. Blauw kan ook heel koud aanvoelen, dus zorg ervoor dat u een paar warmere tinten toevoegt om ervoor te zorgen dat koel niet omslaat in ijzig.

enkel Begrenst door uw eigen creativiteit

Kleuren kunnen het visuele aspect van uw interieur sterk bepalen, maar hebben evengoed een belangrijke invloed op de onderbewuste beleving van uw woning. Daarom is het belangrijk om voldoende stil te staan bij de kleurkeuze van uw gietvloer, meubels, schilderwerken enz.

Gelukkig hoeft een kleurkeuze niet persé definitief bepalend te zijn voor uw interieur. Smaken en trends veranderen ook over de jaren. Dankzij de unieke eigenschappen van een Liquidfloors gietvloer kan er zelfs eenvoudigweg een nieuwe kleur geplaatst worden zonder de hele vloer te moeten uitbreken!

Naast een vast aanbod van 40 uiteenlopende en unieke kleuren, kan u bij Liquidfloors bovendien terecht voor zowat eender welke kleurtint. Wees  dus gerust creatief en verras uzelf en uw familie met een ècht uniek interieur.

Contacteer ons vandaag nog voor een afspraak in onze showroom, waar wij u met veel plezier zullen bijstaan in het maken van de juiste keuze.