De nummer één als het op gietvloeren aankomt

De nummer één als het op gietvloeren aankomt

Op gebied van gietvloeren in de residentiële interieurmarkt is Liquidfloors zonder twijfel de Belgische koploper. Dit blijkt uit de sterke evolutie die het bedrijf de laatste jaren kenmerkt.

Een ‘hoog innovatieve aanpak van bewezen gietvloersystemen’ lijken elementair te zijn voor dit succes.

Caëtan Garcia, medeoprichter en technisch directeur van Liquidfloors licht toe;

"Liquid Prize"

Caëtan Garcia - “In 2009 wonnen we op Enterprize, de wedstrijd voor Belgische ondernemingen, een finaleplaats uit 884 dossiers . Die septemberavond in het Dexia gebouw te Brussel was een eerste dankbare erkenning voor een diep geloof in high-end afwerking van wat ons de mooiste vloerafwerking op de hedendaagse, en toekomstige markt lijkt.

Vooral met de Liquid Mellow beschikken we over een uitzonderlijk vloersysteem op basis van een zeer flexibele poly-urethaan, waarbij loopgevoel en vlakheid centraal staan. Ook en vooral op vloerverwarming kent de Mellow een uniek rendement. Een opsteker voor het hele team, en voor Miguel Garcia, CEO van Liquidfloors een mooie erkenning voor zijn tweede onderneming.

Interior-skilled

Miguel Garcia - “Liquidfloors is inderdaad ontstaan vanuit een jarenlange know-how en ervaring uit interieurinrichting en -afwerkingen. Jaren geleden richtte ik immers reeds M-Interieur op, een intussen gerenommeerde Vlaamse onderneming op het gebied van interieurrealisaties.

De ene gietvloer is de andere niet

Vanuit een vergaande interesse begonnen we langzaam maar zeker te studeren op het begrip ‘gietvloeren’. Van meet af aan bleken sterke kwaliteitsschommelingen en littekens vanuit een lange industriële historiek van de producten serieuze struikelblokken te zijn voor verdere toepassing in onze interieurprojecten.

Deze frustratie vormde wat later bleek de kiem voor een eigen visie en ontwikkeling. Pas later zijn specialisten op gebied van kunstharsen aan tafel gekomen om de systemen te gaan perfectioneren. Met mijn broer en zakenpartner Caëtan was van meet af aan een uitzonderlijk team gevormd die, na een uitgebreide testfase, de technische spreekwoordelijke ‘hoekjes’ ging afronden, en met mensen als David, Stefanie, Veronika, en een sterk team ervaren meestergasten en plaatsers werd intussen reeds welbekende, brede waaier aan projecten gerealiseerd. Meest en vooral binnen onzeresidentiële doelgroepen, maar ook heel wat kantoren en retailers vonden de laatste jaren de weg naar onzedesignvloeren..
De rode draad doorheen onze projecten zijn een hoog belang aan design, sfeer, en kwaliteit.”

Boeiend, zonder meer.. maar wat brengt de toekomst?

“Liquidfloors is vandaag een geregistreerd merk met eigen systemen en toepassingen, waar onze vroegere visie een tastbare norm is geworden. Momenteel opereren we hoofdzakelijk vanuit onze locatie te Kortrijk, maar worden projecten gerealiseerd over gans België, met intussen ook verschillende buitenlandse referenties in de archieven.

Er wordt momenteel hard gewerkt aan uitbreidingsstrategieën voor de nabije toekomst.
We zijn er klaar voor, en we hebben er absoluut zin in!…”

To be continued.