Allegory of the Jam Jar

Allegory of the Jam Jar

Liquidfloors op de volgende Oscar's? Het zou zo maar eens kunnen.

Win Win Win

Allegory of the Jam Jar, Boris Kuijpers en Ruth Mellaerts’ kortfilm die zich grotendeels afspeelt in de inmiddels beroemde Liquid Loft,  won afgelopen maand de prijs voor Best Narrative Short op het Athens International Film + Video Festival waar de film ook zijn internationale première beleefde. De 17-minuten durende film kreeg in december zijn wereldpremière op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven waar het niet alleen de Publieksprijs en de Humo Award won maar ook de Juryprijs. Dankzij de prijs voor Best Narrative Short in Athens kon Allegory of the Jam Jar dus al twee prijzen verzilveren waarmee de film zich kan inschrijven voor de Academy Awards. Afgelopen weekend won de film eveneens de Juryprijs op het Nederlandse LISFE2016, de Leiden International Short Film Experience! Kortom, een niet te stoppen winnaar.

Het verhaal

In Allegory of the Jam Jar volgen we Hans, een zakenman van 50. Hij heeft een uitdagende job, een prachtige collectie stropdassen en een strak appartement. Wanneer er echter een barst verschijnt in een van de muren van dat appartement, verliest Hans stilaan de grip op zijn schijnbaar perfecte leven. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Peter De Graef (Den elfde van den elfde), Louis Talpe (Wat mannen willen, Spitsbroers) en Maaike Cafmeyer (Eigen Kweek, Bevergem).

Allegory of the Jam Jar is een productie van Hendrik Verthé en Kobe Van Steenberghe voor a team productions (Image, Baghdad Messi) in coproductie met Frank Van Passel van Caviar (Paradise Trips, Black).

Ongeduldig om de film te zien? U kan hem alvast nu woensdag 4 mei gaan bekijken tijdens het Brussels Short Film Festival, waar de film geselecteerd is voor de nationale competitie. En, gezien het huidige parcours, is dit ongetwijfeld niet de laatste keer dat u ervan zal horen.