Alle opties op een rijtje

Alle opties op een rijtje

Vloeibare duurzaamheid

Wanneer u nood heeft aan een oersterke ondergrond, dan is de Liquid Endure uw beste oplossing. Dit vloersysteem wordt vaak gebruikt in niet-residentiële projecten en kent een hoge graad van duurzaamheid. Met een hardheid van 50 newton/mm² is deze krachtpatser opgewassen tegen een grote weerstand. De toplaag is zo hard dat een hoog beloop geen bedreiging vormt voor de vloer. Zowel vanwege zijn robuuste karakter als zijn knap design, past deze gietvloer heel goed binnen moderne horeca- en retail projecten.

Vanwege zijn hardheid kan deze vloer echter ook sneller scheuren vertonen als het in een verkeerde context gebruikt wordt of slecht is aangebracht. De kwaliteit van de ondergrond speelt hierbij ook een cruciale rol. Scheuren ontstaan namelijk wanneer er beweging ontstaat in de ondergrond. Gelukkig heeft Liquidfloors over de jaren heen het nodige vakmanschap opgebouwd en kunnen we voor de ondergrond steeds beroep doen op de expertise van ons zusterbedrijf SubFloors.

Flexibel en zacht

Een polyurethaan of vol-elastische gietvloer zoals de Liquid Mellow, is het meest geschikt voor uw woning of kantoorgebouw. Deze vloer heeft een gelijkaardig strak design als de Liquid Endure, maar met een zachte toets. De innovatieve materialen die hierbij gebruikt worden zijn namelijk heel wat meer flexibel en elastisch. Dit zorgt niet enkel voor een hoger loopcomfort, maar deze elastische eigenschappen helpen ook krassen en scheuren te voorkomen.

Dit type vloer is bovendien bijzonder goed geschikt in het kader van renovatiewerken en werkt tijd- en geldbesparend omdat er geen uitbraakwerken vereist zijn. Hij kan simpelweg over de bestaande vloer heen geplaatst worden.

De Liquid Mellow is tenslotte ook de beste oplossing in combinatie met vloerverwarming. Deze gietvloer verhoogt de loopsensatie en laat de warmte efficiënter doorheen de ruimte verspreiden voor een aangenaam gevoel in een modern kader.

innovatieve toepassingen

Innovatieve ontwikkelingstechnieken hebben ons gebracht tot nieuwe toepassingen. Zo kunnen bijvoorbeeld ook inloopdouches en hun wanden naadloos worden afgewerkt in hetzelfde systeem als uw vloer. De noemen we Liquid Bathing en Liquid Walls. De eigenschappen die deze toepassingen tot een succes maken zijn: volledige vloeistofdichtheid, naadloosheid en optimale elasticiteit. Een bijkomend voordeel is zonder twijfel het onderhoudscomfort. Er zijn geen voegen of naden meer die vuil en stof vergaren, dus het reinigen en afstoffen neemt nauwelijks nog tijd of moeite in beslag.

Liquidfloors biedt bovendien ook gespecialiseerde onderhoudsproducten aan die uw gietvloer optimaal onderhouden en beschermen. Hygiëne en het gebruiksgemak staan hierbij centraal.

Vakmanschap vereist

Om alle besproken toepassingen op een degelijke en duurzame manier te implementeren, is een hoge graad van deskundigheid bij applicatie vereist. Zo kunnen mogelijke complicaties vermeden worden. Laat u daarom ook voldoende informeren en adviseren door het ervaren team dat Liquidfloors rijk is, zodat u een goede en onderbouwde beslissing kan maken inzake het type vloer dat u kiest. Met behulp  van stalen, een rondleiding in onze showroom in Kortrijk, of eventueel een referentiebezoek, staan wij u graag bij in uw zoektocht naar de inrichting die het best bij uw project aansluit. Contacteer ons vandaag nog!