8 Handige Tips om uw Badkamer te Verbouwen

8 Handige Tips om uw Badkamer te Verbouwen

Met de inrichting en afwerking van meer dan 300 badkamers per jaar, kan u gerust zeggen dat Liquidfloors een degelijke expertise heeft opgebouwd in dit domein. We delen onze kennis graag met u aan de hand van onderstaande tips, of volledig op maat van uw wensen bij een bezoek aan onze showroom!

 1. Planning
  Het volledig verbouwen van uw badkamer neemt al snel een tweetal weken in beslag. Tijdens deze periode kan u dus geen gebruik maken van uw badkamer en zorgt u best voor alternatieven om u te wassen. Een goede manier om de buren te leren kennen!
   
 2. Indeling
  Het is belangrijk om vooraf goed na te denken over de indeling van uw nieuwe badkamer en hoe de ruimte gebruikt zal worden. Welke elementen mogen blijven en welke verdwijnen? U wil bijvoorbeeld de wasmachine of droger mee in het ontwerp, of een extra lavabo. Hoeft de indeling niet noodzakelijk te veranderen, dan kan u hier kosten besparen doordat niet al het leidingwerk verlegt hoeft te worden. Vaak is ook het toilet een belangrijk uitgangspunt omdat deze een grote afvoerpijp heeft. Hieromheen kunnen dan vervolgens de positie van de douche, bad en wastafel worden ontworpen.
   
 3. Bad en/of douche
  Kiest u voor een douche, een bad of voor beide? Een bad bestaat in verschillende vormen, formaten en materialen. Afhankelijk van de ruimte kan er een keuze worden gemaakt tussen een vrijstaand bad, een hoekbad of een volledig ingewerkt ligbad. Als u wilt besparen op energie, kiest u beter een douche dan een bad. Een bad verbruikt namelijk het dubbele aan warm water (bij 8 minuten douchen en een bad van 120liter). Dankzij het Liquid Bathing systeem van Liquidfloors kan u bovendien uw aangenaam zachte gietvloer ook gewoon doortrekken in de douche en zelfs naadloos laten aansluiten op de wanden. Een groot pluspunt in hygiëne en onderhoudsgemak door het ontbreken van voegen waar vocht en vuil kan tussen kruipen.
      
  Wilt u toch een bad? Dan kan dit ook in hetzelfde systeem worden afgewerkt. Hetgeen op zijn beurt bijdraagt aan de isolatie, zodat het niet al te snel afkoelt. Dit voorkomt bijvullen om op temperatuur te blijven. Sta bij de keuze van een bad ook  goed stil bij de verschillende formaten en kies het kleinste formaat waarmee iedereen die er gebruikt van maakt nog goed uit de voeten kan. Overbodig veel inhoud verbruikt namelijk onnodig veel water.
   
 4. Ventilatie
  Hoewel dankzij Liquidfloors’ naadloze Liquid Bathing systeem, de kans op schimmels drastisch naar beneden gehaald wordt, is het nog altijd goed om de nodige ventilatie te voorzien, al was het maar om wat frisse lucht binnen te halen. We onderscheiden twee soorten ventilatie; natuurlijke en mechanische. Natuurlijke badkamer ventilatie doet beroep op natuurlijke thermiek, waarbij met behulp van verluchtingsroosters verse lucht aangevoerd wordt en vochtigheid en condensatie afgevoerd. Bij mechanische ventilatie wordt het vocht afgevoerd middels een elektrische ventilator. Een combinatie van beide is helemaal ideaal.
   
 5. Verlichting
  Een goed uitgedachte verlichting is cruciaal voor een aangename badkamer. Let hierbij wel op dat de lampen die gekocht worden, geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimtes. Wenst u een echt unieke uitwerking van uw verlichting, dan kan u misschien opteren voor een volledig lichtgevend spanplafond. Een verhelderend design uitgevoerd door onze collega’s bij Caractère Spanplafonds.
        
   
 6. Verwarming
  Niets zo vervelend om na een lekker warme douche je in een koude badkamer te moeten afdrogen. Een goede verwarming in de badkamer is dan essentieel. U kan hierbij kiezen uit een radiator, vloerverwarming of combinatie van beide. Vloerverwarming is ideaal wanneer u een hekel hebt aan koude voeten en kan met het eerder vermelde Liquid Bathing systeem zelfs tot in uw inloopdouche worden doorgetrokken.
   
 7. De wanden
  De muren in uw badkamer kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt. U kan hierbij opteren voor verf, stucwerk, glas, steen of natuurlijk onze eigen Liquid Walls. Gezien de natte eigenschappen van een badkamer kan u het best kiezen voor glas of naadloos afgewerkte Liquid Walls, niet poreus en 100% vloeistofdicht.
   
 8. De vloer
  Ook hier heeft u verschillende mogelijkheden, zoals (antislip) vloertegels, kiezels, kurk of hout. Voor een echt hygiënische en stijlvolle oplossing, en aansluitend op vorige punten, kiest u echter best voor een comfortabele en onderhoudsvriendelijke gietvloer in de badkamer. Net als onze Liquid Walls zijn deze niet poreus en volledig vloeistofdicht, en wordt de verbinding met muren, douche en badconstructie volledig naadloos uitgewerkt. Kortom, de keuze bij uitstek voor een welkome rust en eenheid in design van uw badkamer.

  Contacteer ons voor meer info en een vrijblijvende afspraak!